Lloguer de bicis a la Garrotxa

La via verda

Ruta del Carrilet – Olot – Girona

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent, bàsicament descendent, des d’Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d’en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar.

Sant Feliu de Pallerols es troba a 473 metres d’altitud, a 14 kms. d’Olot i a 38 kms de Girona. El recorregut, conegut pels ciclistes com a bicicarril, es troba en molt bon estat i ha estat condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S’inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l’antic tren de via estreta, després de coronar el coll de’n Bas, entra a la Vall del Brugent, essent Sant Feliu de Pallerols, el primer poble de la vall que travessa. Des de Sant Feliu són diverses les rutes que es poden emprendre, i visitar els paratges de Sant Iscle, del Torrent dels Bastons o del Santuari de la Salut. (Veure web Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols)

A partir de Sant Feliu el descens és continuat i es pot divisar el castell d’Hostoles i Les Planes, baixar cap a Amer i a partir d’aquí planejar al costat ja del Ter.  El nucli urbà d’Anglès,  les deveses de Salt o la ciutat de Girona s’integren així mateix en aquesta ruta, que en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s’han fet dels recursos hidràulics del riu.